FAQ

Motormaf Forum FAQ


In deze FAQ (Frequently Asked Questions oftewel Veel Gestelde Vragen) staan een aantal punten en wetenswaardigheden die nuttig zijn voor deelname aan dit forum. Als je iets niet snapt is het beter om eerst even in de FAQ te kijken of je vraag hier misschien beantwoord wordt. Bij bepaalde onderdelen is het mogelijk om op een link te klikken voor uitgebreidere informatie over het betreffende onderwerp.


Hoe werkt dit forum?

Allereerst registreer je je. Je krijgt nu een mailtje toegestuurd naar het emailadres wat je hebt ingevuld met daarin je wachtwoord. Hiermee log je in op het forum via de knop Inloggen bovenaan je scherm. Als je succesvol bent ingelogd heb je de mogelijkheid om een nieuw topic te starten of te reageren op een bestaand topic. Een topic is in feite de start van een nieuwe discussie over een bepaalde vraag of onderwerp. Eens dit gestart is kan hierop gereageerd worden, het zogenaamde posten van een reply (reageren) in dat topic. Indien een topic niet meer voldoet aan bepaalde richtlijnen, is het mogelijk dat het topic op slot wordt gezet. Dit houdt in dat verder reageren in dat topic niet meer mogelijk is.


Hoe post ik een plaatje?

Er wordt vanuit gegaan dat de afbeelding al ergens op internet staat. Open deze afbeelding en kopieer de locatie van de afbeelding. Zet vervolgens [img] [/img] in je bericht en zet de lokatie van de afbeelding tussen deze 2 [IMG] tags in. Je krijgt dan nu zoiets: [img]http://www.domein.nl/plaatje.jpg[/img]. Als je nu je reactie plaatst, zal als het goed is de afbeelding zichtbaar zijn.


Hoe voeg ik zo’n icoontje toe bij mijn naam?

Maak of zoek een plaatje, zorg ervoor dat deze 60x60 pixels is, zet hem ergens op internet en vul daarna bij je profiel de URL van het plaatje in. Wanneer je zelf geen ruimte op internet hebt om je plaatje neer te zetten kun je hem ook op onze server zetten door Profiel, en vervolgens 'mijn bestanden' te kiezen en daar je plaatje te uploaden (op internet zetten). Nadat je het icoontje geupload hebt komt het in de lijst bestanden te staan. Klik rechts op de naam van je icoontje en kies 'Kopieer Locatie' of 'Copy Shortcut'. Klik vervolgens op Profiel en klik bij Icoon op rechts > plakken. Klik hierna op Wijzigen en voila, je hebt een icoontje. Zorg er wel voor dat je plaatje niet te groot is, dat is voor mensen met een niet al te snelle internet verbinding erg irritant. Een mooi bestandsformaat van je icoontje is rond de 10/12 KB.


Hoe voeg ik een link toe?

Om een link te posten kopieer je deze link en zet hem vervolgens in je bericht. De link zal dan automatisch omgezet worden in een klikbare link. Het is echter ook mogelijk deze link tussen [url] [/url] tags te zetten. Je krijgt dan dus zoiets: [url]http://www.motormaf.nl[/url]. Het is ook mogelijk om zogenaamde nette links te maken. Op deze manier is het mogelijk en stukje tekst klikbaar te maken. Dit doe je op de volgende manier: [url=http://www.motormaf.nl]Dit is een test[/url]. Je krijgt dan dit: Dit is een test


Hoe wijzig ik mijn post?

Bovenaan je post zie je dit icoontje staan. Als je hierop klikt, is het mogelijk je reactie te wijzigen.


Hoe quote ik iemand?

Bovenaan elke post zie je dit icoontje staan. Door hier op te klikken wordt de inhoud van deze post in een nieuw bericht gezet tussen [quote] [/quote] tags. Je kunt nu onderaan deze tekst je eigen reactie toevoegen. Let er wel op dat de [quote] en [/quote] blijven staan. Het is ook mogelijk om meerdere reacties in 1 bericht te quoten. Kopieer hiervoor de tekst uit een bericht wat je wilt quoten. Selecteer alle tekst met je muis en kies dan rechtsklik > kopiëren. (of gebruik Ctrl-C). Ga nu naar je reactiescherm en kies hier rechtsklik > plakken (of Ctrl-V). Zet vervolgens helemaal aan het begin van deze tekst [quote] en helemaal aan het eind [/quote]. Op deze manier krijg je meerdere quotes binnen 1 bericht.

Een voorbeeld hoe zo’n reactie eruit zou kunnen komen te zien:

[quote]
Bericht 1
[/quote]


Reactie op bericht 1


[quote]
Bericht 2
[/quote]


Reactie op bericht 2


Welke ‘tags’ kan ik hier allemaal gebruiken?

Hieronder een overzicht van alle ‘tags’ die je kunt gebruiken, bijvoorbeeld om je tekst te verfraaien.
 
[*]
[b]...[/b] Bold
[i]...[/i] Italic
[s]…[/s] Doorhalen
[u]...[/u] Onderstrepen
[small]...[/small] Geeft de tekst klein weer
[large]...[/large] Geeft de tekst groot weer
[sup]...[/sup] Geeft de tekst in superscript weer
[sub]...[/sub] Geeft de tekst in subscript weer
[code]…[/code] PHP code syntax highlighting
[quote]…[/quote] Tussen deze tags kun je stukjes tekst van anderen 'quoten'
[url]http://url.nl[/url] Klikbare link
[url=http://url.nl]URL[/url] Mooie URL
[img]http://www.domein.nl/plaatje.jpg[/img] Afbeelding invoegen in post
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=abcdefghijk[/youtube] Youtube film invoegen
/me IRC-style /me code

 
Enkele voorbeelden:
Als je een stukje tekst tussen [b]dit is een voorbeeld[/b] zet, dan wordt dit vetgedrukt: dit is een voorbeeld

/me is even aan het testen wordt: * Gebruiker is even aan het testen

[url=http://www.motormaf.nl]Motormaf[/url] wordt Motormaf
Kan ik mijn gegevens ook wijzigen?

Ja, dit kan. De meeste gegevens kun je wijzigen via de knop Profiel links bovenaan je scherm.


Hoe verander ik mijn instellingen?

Kies hiervoor de knop Instellingen links bovenaan je scherm. Hier kun je diverse persoonlijke instellingen maken. Je ziet hier ook de knop Mijn bestanden staan, hier is het mogelijk om maximaal 20 bestanden te uploaden zodat je deze later simpel kunt gebruiken in een topic. De bestanden mogen maximaal 150 kilobyte groot zijn. De knop Gemarkeerde topics is om een overzicht te bekijken van alle topics welke je gemarkeerd hebt. Onderaan elk topic zie je de optie Markeer topic staan, als je hierop klikt, komt het topic in het lijstje erbij te staan. Het werkt in feite net zo als je Favorieten in je webbrowser.


In- en uitloggen en eventuele problemen hiermee.

Je moet zijn ingelogd op Motormaf op er te kunnen reageren of nieuwe topics te plaatsen. Inloggen gaat via de knop Inloggen bovenaan je scherm. Het kan zijn dat je problemen hebt om in te loggen op het forum. Dit is vrijwel altijd een lokaal probleem op je PC. Het beste is om in je webbrowser je cookies en tijdelijke internet bestanden eens allemaal weg te gooien, je browser af te sluiten en het daarna nog eens te proberen. In Internet Explorer doe je dit via de optie Extra > Internet-opties en kies daar de knop Cookies verwijderen en Bestanden verwijderen. Indien je niet kunt inloggen omdat je wachtwoord onjuist is, kun je een nieuw wachtwoord laten opsturen. Indien je het emailadres waarmee bent geregistreerd niet meer weet, vraag je een moderator om hulp.


Ik kan mijn topic niet meer vinden, wat nu?

Het kan zijn dat je topic door een moderator is verplaatst naar een andere categorie op het forum omdat het topic daar beter op z’n plaats was. Als je nou denkt dat je topic verdwenen is, is het raadzaam eerst even in de andere fora te kijken of het topic daar misschien staat. Je kunt ook altijd de zoekfunctie gebruiken. Ook is er rechtsbovenin het scherm een zogenaamd pulldownmenu, hierin staat ook een link naar een lijst van alle topics die je gestart hebt.


Hoe zie ik hoeveel posts ik heb?

Dit kan je zien in je profiel, ook bestaat er een top100 met de meest postende users voor de echte diehards.


Wat is een administrator of moderator?

Dit zijn de forumleiders waarbij een administrator meer rechten heeft dan een moderator. Een administrator kan alles, dat wil zeggen ook zaken als het bannen van users, het aanmaken van een nieuw forum etc. Een moderator kan topics wijzigen, sluiten, verplaatsen naar een ander forum of zelfs verwijderen.


Informatie over de crew

Hieronder een overzicht van de Motormaf crew met hun diverse functies:
 

Administrators  
Scarface scarface@motormaf.nl
   
Moderators  
Rage rage@motormaf.nl
NoS[NL] nos@motormaf.nl
Mniek mniek@motormaf.nl
Mogwai mogwai@motormaf.nl
Ellen ellen@motormaf.nl
   
Forum Ontwikkelaar (al vind 'ie zelf van niet)  
Tim tim@motormaf.nl

 
Overzicht van smilies

Om te kijken welke smilies je allemaal kunt gebruiken in je bericht kies je de optie Reageren in een topic. Je ziet nu onderaan een tabel met alle smilies welke je kunt gebruiken.


Wat is allemaal toegestaan op dit forum?

Bijna alles mag hier op een paar dingen na. Deze dingen zijn discriminatie/vooroordelen en het zogenaamde flamen (schelden). Mocht dit wel voorkomen, dan volgt een officiële waarschuwing. Indien dit herhaaldelijk voorkomt kan dit leiden tot een ban, hetgeen betekent dat je de toegang tot het forum wordt ontzegd. Wanneer je hier vragen over hebt, mail dan een van de leden van de crew. Hou het een beetje netjes en dan is er niets aan de hand. Kan iets niet, dan zal een moderator of admin ingrijpen.
Gebruikers die zich alleen registreren om reclame (spam) topics te openen kunnen beter wegblijven. Het wordt niet getolereerd en je maakt alleen maar negatieve reclame voor jezelf. Dus GEEN SPAM!!..
Ben je naar onze mening irritant, dan hoor je hier niet thuis en word je gelijk gebanned..


Ik heb een vraag of opmerking over het forum, hoe laat ik dat jullie weten?

Dit kun je het beste doen door je vraag in het "Vraag en antwoord" forum te posten. Een andere mogelijkheid is een moderator te mailen of een icq/msn berichtje te sturen. De emailadressen van de moderators staan hierboven.


Namens de crew: veel plezier op het Motormaf Forum! And remember, the crew is always right.


© Copyright 2003-2019 Motormaf.nl
Powered by MMF-Topics 1.9